Salgótarján – marketingre fel!

Jelen vagyunk Salgótarjánban is, Nógrád megye megyeszékhelyén. Ezzel a várossal költözés útján kerültünk kapcsolatba, és egy nagyon érdekes környezetnek találjuk. A Hrportal.hu 9 éve megjelent cikke így jellemzi a megyét:

“Az életszínvonal mutatóit nézve Nógrád megye egészére a “tisztes szegénység” jelző illik: a lakosság rendezett településeken, elfogadható lakáskörülmények között, de szerény jövedelmi szinten él. A térségben nem működik nagy tőkéjű, sok embert foglalkoztató vállalkozás, így nem csoda, hogy a munkanélküliség 15 százalékos, a leghátrányosabb helyzetben a Salgótarján és környékén élők vannak.” 

Debrecenből érkezve és ott 10 évet élve egy felettébb érdekes látvány tárult elénk: a múlt összefolyása a jelennel. A szocializmus idején megépített épületek és terek a mai napig emlékeztetik a járókelőket a múltra – a múltra, mely igazán fontos jelentősséggel bír.

A Wikipédia segít megérteni a jelenlegi helyzetet a múltra visszatekintve:

“A belváros mai képét a szocializmus időszakában kapta, ekkor jelentős iparváros volt a település. A 19. század második felétől a város fontos bányavidék központja volt, amíg a termelés a széntartalékok kimerülése és a magas önköltségi ár miatt meg nem szűnt. Nehézipara továbbra is hanyatlik, amely látszódik a városképben is. A csökkenő lakosság számára az ipar és a szolgáltatási szektor biztosítja a megélhetést. A 2008-as adatok alapján 38 683 lakója van a városnak. A rendszerváltás óta arra törekszik, hogy ipara alkalmazkodjon a változó körülményekhez, illetve turisták idecsalogatása is fontos szempont.”

Marketing szakemberként és vállalkozóként különösen izgatja az embert, hogy mi mindent lehetne egy ilyen helyen alkotni. Éppen ezért szeretnénk számos helyi vállalkozóval együttműködni és közös gondolkodásra invitálni őket. A jövőben marketinggel kapcsolatos rendezvényeket is kívánunk szervezni, illetve számos projektet fogunk létrehozni.

Sokszor olyan érzése van az embernek, mintha időutazásban venne részt, gyakran meglepődök, amikor egy-egy üzletbe betérek. Olyan mintha a múltból hirtelen a jelenbe csöppennék, és a jól ismert márkák, szolgáltatók saját arculata jelenik meg egy-egy helyre betérve. De kívülről nem mindig csalogató a látvány. Szeretnénk számos helyi vállalkozónak segíteni abban, hogy megtalálják őket, illetve, hogy digitalizálódjanak. Számos étterem is élhetne online ételrendelési lehetőséggel, összefogott marketingstratégia kialakításával és véghezvitelével. De ugyanez igaz számos más vállalkozásra is. Az ország legkisebb megyéjében szívesen veszem ezt a kihívást: segítünk egy újabb szintre lépni!

Továbbá engem, ezen cikk íróját (Menzel Jane, ügyvezető) különösen megfognak az olyan élethelyzetek, amelyekre erős hatással lehetek pozitív irányban, legyen az például egy könyv eljuttatása a célközönség elé, egy hátrányos helyzetből induló vállalkozó támogatása, olyan személyek mentorálása, akik képesek változást előidézni, ha van segítségük marketingben.

Éppen ezért szeretném kijelenteni, hogy megérkeztünk, itt vagyunk! Vegyük fel a kapcsolatot egymással.

El szeretnénk indítani a helyi Podcast adásunkat, mely egy kötetlen, rádióműsor jellegű beszélgetést jelent, amelyről videofelvétel is készül. Várjuk az olyan vállalkozók jelentkezését, akik be szeretnének mutatkozni, meg szeretnék osztani a világképüket, céljukat és missziójukat a helyi lakosság előtt. Meg akarjuk ismerni a helyiek gondolkodásmódját, problémáit, kihívásait és arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogyan tudjuk a legnagyobb hozzáadott értéket generálni Nógrád megyében.

Hallgassa meg a JD Quest első Podcast adását!

További Cikkek

Korona és HR – Interjú velünk

Korona és HR – Interjú velünk

Ujfalusi Alexandra, a Budapesti Metropolitan Egyetem Humán Erőforrás mesterszakos hallgatója kérte fel a JD Quest Bt.-t, hogy nyilatkozzon egy felméréssel kapcsolatosan, melyben Menzel Jane ügyvezetőnk válaszol a kérdésekre. Mi jellemzi demográfiai szempontból...

bővebben
Pánik Helyett Megoldásokat!

Pánik Helyett Megoldásokat!

Közgazdász és orvosi háttérrel tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fordulatot vehet a gazdaság a jelenlegi körülmények között, és ez a folyamat már elkezdődött. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lehetőségekhez képest az üzletvezetők a legjobbat hozzák ki a...

bővebben
LionessCode – A Női Vállalkozókért

LionessCode – A Női Vállalkozókért

— Projekt a női vállalkozókértLionessCodeA LionessCode digitális marketing szolgáltatásokat nyújt elsődlegesen a női célcsoportmarketing területén, illetve nőket támogat a marketing- és üzleti tudással való felvértezéssel és a Közösséggel, melyet folyamatosan...

bővebben